Vrouwen verkleed als non strippen voor Berlusconi

Twee vrouwen, onder wie een Italiaans regionaal parlementslid, zouden zich op een feest hebben verkleed als non en een striptease-act hebben gedaan voor Silvio Berlusconi, aldus een getuige op het proces tegen Berlusconi in Milaan.

mimeers

Imane Fadil (foto) getuigde tegen de 75-jarige Berlusconi, die ervan beschuldigd wordt een minderjarige Marokkaanse danseres te hebben betaald voor seks.

Tijdens het proces beschuldigden de aanklagers Berlusconi er ook van zijn positie als premier te hebben misbruikt om zijn relatie met de toen zeventienjarige danseres te verbergen. Daarnaast wordt hij ervan beschuldigd zijn residentie te hebben gebruikt voor seksfeestjes.

"Sexy dans"

Fadil zei dat ze Nicole Minetti op een feestje in de villa was tegengekomen. Zij is een lid van Berlusconi's partij PdL (Volk van de Vrijheid) en van het regionale parlement van Lombardije. De vrouw kwam op het podium gekleed als non en begon samen met een andere vrouw, Barbara Faggioli, een "sexy dans", aldus het Italiaanse persagentschap ANSA.

Envelop met 2.000 euro

Bovendien hoorde Fadil dat de vrouwen de nacht bij Berlusconi zouden doorbrengen. Berlusconi zou haar ook een envelop met 2.000 euro hebben aangeboden met de boodschap dat hij "haar niet wilde beledigen".

Imane Fadil is een van de jonge vrouwen die maandag getuigden. De meesten onder hen zeggen dat ze naar feestjes gingen in Berlusconi's villa.

Berlusconi ontkent iets fout te hebben gedaan en was niet aanwezig Fadil eist in een ander proces, waarin Minetti ervan beschuldigd wordt samen met twee andere mensen prostituees te voorzien voor de ex-premier, een schadevergoeding.

Foto AFP: Getuige Imane Fadil