Meer dan 25.000 feestvierders voor Lommels debuut van Daydream Festival (foto's)

Met meer dan 25.000 danceliefhebbers die blijkbaar talrijk vanuit Nederland waren afgezakt, mag de derde editie van het Daydream Festival een geslaagd feestje genoemd worden. Voor de eerste keer weerklonken zaterdag de beats van dit evenement in Lommel. De nieuwe ruimere locatie bleek een geslaagde keuze en waarschijnlijk heeft het festival hiermee een vaste stek gevonden.

fvranckx

Dat er volk werd verwacht was duidelijk, want organisatorisch werd zaterdag niets aan het toeval overgelaten om de massa in goede banen te leiden. De politie leidde de toestroom die vooral in de namiddag opgang kwam naar de parking vlakbij het festivalterrein. Op de Lommelse ring was het onvermijdelijk af en toe aanschuiven geblazen.

De tien podia waar tot 1 uur ’s nachts 120 DJ’s op volle toeren draaiden, waren strategisch opgesteld. Hiertussen stond heel wat randanimatie zodat het decor zeker een hele festivaldag bleef boeien. En wie even wou schuilen voor het niet aflatende mitrailleurvuur aan decibels kon zich in één van de hangmatten vlijen aan de bosrand.

GVB Foto RL