Man heeft 42 kilo marihuana op zak

Bij een internationale drugsactie in de Benelux en Frankrijk heeft de Belgische politie bij één persoon 42 kilogram marihuana aangetroffen. In ons land werden 1.750 personen gecontroleerd. Honderdvijftig waren in het bezit van drugs, elf werden aangehouden. Dat is maandag vernomen van de federale politie.

ikerremans

De drugsactie Etoile liep van vorige donderdag tot en met zondag. Ze richtte zich op de vervoersassen Rotterdam-Roosendaal-Antwerpen-Parijs en Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz. Er werden controles uitgevoerd langs autosnelwegen en provinciale wegen, op treinen, bussen en in drugspanden.

De politie controleerde in België 845 auto's, vijf werden in beslag genomen. Naast 43,7 kilogram marihuana werden 155,6 gram hasjiesj, 101,8 gram heroïne, 3,1 gram cocaïne, 6,8 gram amfetamines, 65 gram hallucinogene paddenstoelen, 24 joints en 31 stuks cannabiszaden aangetroffen. Er werden ook negen wapens in beslag genomen.

In het gerechtelijke arrondissement Gent werd een persoon in zijn voertuig betrapt die een shot aan het zetten was. Na doorzoeking van zijn auto werd 81,3 gram heroïne en 2,1 gram cocaïne gevonden.

Dankzij het Benelux-verdrag over politiesamenwerking kunnen politieambtenaren uit de Benelux sind januari 2005 in de drie landen verdachten achtervolgen en controleren. In ons land namen 348 politie- en douaneambtenaren deel aan de actie.

In Nederland werden 14 personen aangehouden.

Belga

Meer over Frankrijk