Opnieuw treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Zwijndrecht

Als alles volgens plan verloopt, zal er vanaf maandag 17.00 uur opnieuw treinverkeer mogelijk zijn tussen Sint-Niklaas en Zwijndrecht, zij het voorlopig op één spoor. Dinsdag zullen alle treinen weer kunnen rijden volgens het normale schema. Dat meldt de NMBS en infrastructuurbeheerder Infrabel.

jatimmermans

Om 16 uur maandag komt het eerste spoor vrij en in de nacht van maandag op dinsdag zal ook het tweede spoor ter hoogte van Melsele klaar zijn voor gebruik. "Dinsdag kunnen zo goed als alle L-, IC- en P-treinen opnieuw rijden zoals het hoort", luidt het.

Eerste trein

De eerste trein die de doortocht zal maken, is de IC-trein van Antwerpen-Centraal naar Kortrijk die om 16.50 uur in Antwerpen vertrekt. Vanaf dinsdagmorgen hoopt Infrabel opnieuw een dienst te kunnen aanbieden volgens het normale treinschema.

De IC-treinen Oostende-Antwerpen en Kortrijk-Antwerpen zullen rijden. Waarbij de IC-treinen Oostende-Antwerpen stilstanden zullen hebben in de lokale stations van Zwijndrecht, Melsele en Beveren. Hierdoor lopen zij een vertraging op van ongeveer 10 minuten.

De IC-trein Kortrijk-Antwerpen rijdt opnieuw volgens het spoorboekje. De eerste trein die zal doorrijden vanaf Kortrijk tot Antwerpen-Centraal vertrekt in Kortrijk om 16.50 uur.

De P-treinen, de L-treinen en de IC-treinen Antwerpen-Gent zullen nog niet rijden. De vervangende busdienst tussen Zwijndrecht en Sint-Niklaas wordt afgeschaft. Ook de lokale omleiding via Boom wordt stopgezet.

Snelheidsbeperking

Er geldt op de plaats van het incident ook nog een snelheidsbeperking van 50 km/uur. Die snelheidsbeperking zal vermoedelijk nog de hele week van toepassing zijn. Daardoor zullen de treinen lokaal een kleine vertraging hebben.

Foto Belga