Man verliest oog na steekpartij in Tongerse dancing

Een ex-Joegoslaviër en een Belg van Italiaanse origine, beiden twintigers, moesten zich voor de correctionele rechtbank van Tongeren verantwoorden voor een vechtpartij in 2008 in de Tongerse discotheek Barocco Club. De betichten worden ervan verdacht een Waalse man te hebben toegetakeld en een flesje in het gezicht van het slachtoffer te hebben gestoken.

Smeets Gerben

Het slachtoffer, een jonge twintiger, verloor daarbij één oog en liep een neusbreuk op. Het Openbaar Ministerie vorderde voor beide mannen een effectieve celstraf van twee jaar.

“Mijn cliënt heeft een blijvende werkonbekwaamheid van 25 à 35 procent”, zei de advocaat van het slachtoffer. “De beklaagden waren zich bewust van hun daden en verscheidene getuigen bevestigden de feiten.” De verdediging vroeg de aanstelling van een deskundige, 5.000 euro provisionele schadevergoeding voor het slachtoffer en 1.000 euro morele schadevergoeding voor de moeder.

De twee beklaagden zeggen dat het slachtoffer ruzie zocht en ontkennen dat ze met een flesje gestoken hebben. “Er zijn geen camerabeelden die uitsluitsel brengen en het is zelfs niet duidelijk wie van de twee betichten zou gestoken hebben”, luidde de verdediging. De twee mannen zitten ondertussen vijf maanden in voorlopige hechtenis en hebben een blanco strafregister. Vonnis op 21 mei.

GeSm Archieffoto: Ronny Vanthienen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio