Assisenproces frituurmoord deze week van start

Dinsdag wordt voor het Tongerse hof van assisen de twaalfkoppige jury samengesteld voor het proces van Manuella Vossen (44) en Mathias Franssen (48). Het koppel uit Kinrooi staat terecht voor de moord op militair en brandweerman Jacques Roussard (42) uit Maaseik, de echtgenoot van Manuella. Hij werd op 12 juli 2006 bloedend teruggevonden achter de frituur 't Lekkerbekje aan de Heirweg in Maaseik.

fvangarderen

Aanvankelijk werd gedacht dat Jacques Roussard een hartstilstand kreeg met nadien een fatale val, maar bij het wassen van het lijk werd een schotwonde in de nek ontdekt.

Bewijzen

Het koppel ontkent in alle toonaarden elke betrokkenheid bij de dood van Roussard. Keiharde materiële bewijzen zijn er niet tegen de twee. Het moordwapen is nooit teruggevonden.

Op de kleding van Vossen en Franssen zijn wel fragmentarische kruitsporen aangetroffen, maar de herkomst is niet duidelijk. Het kan ook door contaminatie zijn na contact met het slachtoffer.

Mathias Franssen was in het verleden lid van een schietclub, maar had in de jaren '90 naar eigen zeggen zijn wapen weggedaan.

Op vrije voeten

Het koppel is sinds 2007 op vrije voeten. Eind vorige week gingen ze zich al melden aan de gevangenis in Hasselt.

Vrijdag begint openbare aanklager Patrick Boyen met de voorlezing van de akte van beschuldiging. Meesters Gino Houbrechts en Bert Partoens verdedigen het koppel.

Belga

Foto: MMD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio