Profvoetballer pleegt zelfmoord na levenslange schorsing

Een Zuid-Koreaanse profvoetballer die levenslang werd geschorst voor zijn aandeel in een omkoopaffaire, heeft zichzelf van het leven beroofd. Hij sprong uit het raam van een building, zo maakte de politie maandag bekend.

mimeers

Lee Kyung-Hwan, een 24-jarige middenvelder bij Suwon Samsung Bluewings, werd vorig jaar levenslang geschorst nadat hij had toegegeven betrokken te zijn in een zaak rond wedstrijdvervalsing. De man werd zwaargewond aangetroffen op straat voor een gebouw in Incheon en stierf op weg naar het ziekenhuis.

In het omkoopschandaal dat in 2011 uitbrak, werden 57 verdachten vervolgd. Zij zouden het seizoen daarvoor vijftien matchen hebben vervalst. Allemaal kregen ze een levenslange schorsing. Kyung-Hwan is al de derde gestrafte die zelfmoord pleegt. Een andere speler en een trainer gingen hem voor.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

Foto JG