Bilzenaar lanceert pop-up restaurant in openlucht

Lekker dineren in openlucht. Dankzij Bilzenaar Didier Bastiaens maken ook wij binnenkort kennis met een trend die uit de VS komt overwaaien: pop-uprestaurants. “Wij willen de mensen dicht bij elkaar en bij het voedsel op hun bord brengen”, aldus de initiatiefnemer, die de komende maanden zelfs een aantal topchefs het bos instuurt.

mimeers

Het idee van een rondreizend restaurant zonder muren is in de VS uitgegroeid tot een gigantisch succes. Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Stel je een vredige boomgaard voor in Haspengouw, in de verste verte geen levende ziel te bekennen.

In de loop van de namiddag strijkt Didier Bastiaens neer met zijn team van koks, bedienend personeel en alles wat een restaurant nodig heeft. Er wordt gedekt voor 70 tafelgasten, die omstreeks 18 uur aanschuiven. En als ’s avonds het dessert en de kaas verorberd zijn en de laatste gast zijn poussecafé heeft genuttigd, verdwijnt alles alsof het er nooit geweest is.

Lange tafel

“Wij willen de mensen op een originele manier dichter bij elkaar brengen en dichter bij de producten die op tafel komen”, aldus Bastiaens. “Vandaar dat de gasten plaatsnemen aan één lange tafel. De kommen en schalen met eten staan op tafel, zodat iedereen de ander bedient. Zo leer je nieuwe mensen kennen en ontstaan er leuke gesprekken.”

Voor elke avond ging Didier Bastiaens op zoek naar een andere chef. Giovani Oosters van Vous Lé Vous en Alex Clevers van sterrenrestaurant Vivendum zijn al bereid gevonden om hun kunsten in openlucht te demonstreren.

De seizoenen zijn in ons land nogal wisselvallig, maar ook daar heeft Didier Bastiaens rekening mee gehouden. “Als het regent, hebben we op elke locatie een uitwijkmogelijkheid. Dat kan een serre zijn, of bijvoorbeeld een oude schuur.”

GC Foto SM: vlnr: Didier Bastiaens, Sabine Put en Lut Wyers.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio