Agent die man afperste moet opnieuw worden aangeworven

De federale politie moet een veroordeelde politieman verplicht opnieuw in dienst nemen. Zijn ontslag is volgens de Raad van State nietig omdat de directeur die hem zijn C4 gaf een fout taalbrevet had.

jrosquin

De nu 39-jarige politieman werd ontslagen omdat hij een effectieve gevangenisstraf opliep wegens het afpersen van de vader van een vermiste jonge vrouw. De strafrechter van Hasselt veroordeelde de politie-inspecteur in 2006 tot een half jaar effectief. Zijn straf werd in beroep bevestigd en de agent ving ook bot bij het Hof van Cassatie.

De Raad van State meent nu dat het ontslag niet volgens de regels gebeurde. Hij struikelt over een fout taalbrevet van de directeur-generaal die de tuchtprocedure voerde. De advocaat van de ontslagen politieman noemt het normaal dat de politie hem nu opnieuw in dienst neemt en een regeling treft voor de inkomsten die hij verloor door zijn schorsing en ontslag.

Bron: De Morgen

Lees ook: Landuyt: "Illustratie van onze middeleeuwse rechtspraak"" title="Landuyt: "Illustratie van onze middeleeuwse rechtspraak"" >Landuyt: "Illustratie van onze middeleeuwse rechtspraak"

Meer over Raad van State