Brecel: "Hendry is kwaad nu ik zijn record afpak"

Luca Brecel (17) moest zich na zijn 10-8 tegen Mark King toch even in de wang knijpen. Hij realiseerde zijn droom, volgende week is hij de eerste Belg én de jongste speler ooit op het WK snooker.

jatimmermans

Luca Brecel speelde waarschijnlijk zijn beste wedstrijd ooit tegen Mark King. Het cruciale zeventiende frame won hij ijskoud op de roze bal, een 57-break in het slotframe bleek ruim voldoende voor de winst en een cheque van 14.500 euro.

Zo staat Luca Brecel op het WK snooker, een jongensdroom. De Engelse pers stortte zich meteen op de jongste speler ooit in het Crucible Theatre. De eerste titels spraken al voor zich. Ze ging van 'King of the world' tot 'A star is born'. Na de persconferentie en officiële fotosessie (voor de tv-beelden volgende week) kregen we Brecel heel even aan de lijn. Bjorn Haneveer en... Stephen Hendry hadden net ingehaakt.

"Hendry belde me meteen. Hij was gespeeld kwaad, omdat ik zijn record had afgepakt. Ik moet zeggen dat ook Mark King supersportief was. Hij wenste me meteen na de match alle succes toe in het Crucible en hij zei me dat ik een uitzonderlijke prestatie had geleverd."

Brecel koesterde het geluksbrengertje van zijn vriendin. Hij besefte nog niet goed wat hem was overkomen. "Als kind droom je natuurlijk van wereldkampioen worden. Maar het Crucible halen is al een ongelooflijke prestatie op zich. Vorig seizoen ben ik er gaan kijken als fan, nu mag ik al meespelen."

Bekijk hier de laatste minuten van zijn wedstrijd tegen King:

Lees ook: Brecel jongste deelnemer aan wk snooker

MARNIK GEUKENS

Foto Photo News

Meer over Luca Brecel