Dolfijnen en eekhoorns op tal van verkeerslichten

Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid is niet te spreken over een stickercampagne van gsm-operator Mobistar in onder meer Antwerpen. Het bereidt een klacht voor.

jatimmermans

Net als in Gent verschenen op diverse verkeerslichten in Antwerpen in de loop van vorige week allerlei figuurtjes, zoals een dolfijn, een kangoeroe, een eekhoorn of een panter.

Vrij snel werd duidelijk dat Mobistar een hand in die actie had. Om promo te voeren voor zijn nieuwe tariefplannen die naar deze dieren zijn vernoemd, had de gsm-operator promoteams met allerlei 'beestige' stickers op pad gestuurd. Hoewel het niet de bedoeling was om die op verkeerslichten te plakken, gebeurde dat toch, ook tot spijt van Mobistar zelf. Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid is er allerminst mee opgezet.

"Die stickers verkleinen de zichtbaarheid van de verkeerslichten, wat gevaarlijke situaties tot gevolg kan hebben. We wijzen trouwens elke campagne die de aandacht van de weg afleidt, af. Als kan worden aangetoond dat Mobistar achter deze campagne zit, dienen we een klacht in", stelt woordvoerster Ilse Luypaerts.

JVDPO

Foto: Een dolfijn geeft een bromfietser groen licht op de Italiëlei in Antwerpen

Foto Sarah Van den Elsken