Man verpletterd onder eigen auto

De 45-jarige countryzanger Koen Verhaegen uit Dendermonde werd zaterdag tijdens reparatiewerkzaamheden verpletterd onder zijn eigen auto. Om nog onduidelijke redenen begaven de statieven onder de banden het.

jatimmermans

Verhaegen is in de streek bekend als countryzanger Doc-T-Spencer. Alle hulp kwam te laat. De man was, zoals hij dat wel vaker deed, op straat onder zijn auto gekropen om een uitlaat te vervangen en had daarvoor eerst de banden op statieven gereden. Die begaven het om 18u om een nog onduidelijke reden en de struis gebouwde artiest werd verpletterd onder zijn bestelwagen.

"Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de man al overleden", verduidelijkt commandant Georges De Smet van de brandweer in Dendermonde. "Het slachtoffer had het volledige gewicht van de wagen op zich gekregen." De brandweer moest luchtzakken gebruiken om de auto op te krikken en zo de man vanonder het gevaarte te krijgen.

Het parket van Dendermonde stuurde een verkeersdeskundige en een wetsdokter ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het is niet uitgesloten dat de statieven niet stevig genoeg onder de banden zaten, waardoor de auto uit zichzelf wegrolde. Maar volgens de broer van het slachtoffer zou de bestelwagen zijn aangereden door een voorbijrijdende auto, waardoor de banden van de krikken loskwamen.

Bert Foubert

Foto Geert De Rycke