Politieschool in Limburg is de beste

De Limburgse politieschool Plot scoort erg goed in de ogen van een onafhankelijke commissie. Dat blijkt uit een rapport over de politieopleiding dat in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken werd ingediend.

fvangarderen

België telt tien politiescholen, die samen jaarlijks 1.000 politiemensen opleiden. De opleiding ligt al enige tijd onder vuur. Daarom werden de scholen vorig jaar bezocht door een onafhankelijke visitatiecommissie, zoals dat bij de universiteiten gebeurt.

"Excellent"

De Limburgse politieschool Plot in Genk scoort het beste van alle Vlaamse politiescholen. Ze krijgt van de commissie geen enkele onvoldoende en zelfs twee “excellente” vermeldingen, met name voor de studiebegeleiding en de manier van lesgeven. De docenten worden volgens het rapport heel goed geselecteerd en grondig gecoached. Ze worden aangeworven door een pedagogische cel en moeten een proefles geven. De studenten kunnen hen én hun cursussen evalueren.

Ter vergelijking: de Antwerpse politieschool heeft een bijzonder slecht rapport gekregen. Ze scoort nergens excellent, slechts één keer goed en liefst acht keer onvoldoende.

Meer over dit rapport en de hervorming van de politie-opleiding vindt U op de expertenpagina van John De Wit.

JDW

Archieffoto: Raymond Lemmens

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio