Brecel jongste deelnemer aan WK snooker

Luca Brecel heeft zich geplaatst voor het WK snooker in Sheffield. De 17-jarige Maasmechelaar won zijn vierde en laatste kwalificatiematch met 10-8 van een veel hoger geplaatste speler, de 38-jarige Engelsman Mark King.

jrosquin

Het Belgische talent wordt zo de jongste deelneemer ooit aan de hoofdtabel van het WK Snooker. Met zijn 17 jaar en 1,5 maanden onttroont hij Stephen Hendry. De zevenvoudige wereldkampioen was in 1986 17 jaar en 3 maanden toen hij doorstootte tot het WK. Bovendien is hij ook de eerste Belg ooit die op de hoofdtabel zal staan in de legendarische Crucible Theatre.

Brecel (87e op de wereldranglijst) stond na de zaterdagavondsessie 5-4 achter tegen King (nummer 31 van de wereld), maar zette die situatie zondag recht. Aan het eind won Brecel nog twee frames.

Brecel kent maandag om 14.30 uur zijn tegenstander in de eerste ronde. Hij treft volgende week één van de zestien reekshoofden: John Higgins, Mark Selby, Mark Williams, Judd Trump, Shaun Murphy, Neil Robertson, Ding Junhui, Stephen Maguire, Graeme Dott, Mark Allen, Martin Gould, Stephen Lee, Ali Carter, Ronnie O'Sullivan, Matthew Stevens of Stuart Bingham.

Het WK in het Crucible Theatre in Sheffield loopt van 21 april tot 7 mei.

Bekijk hier de laatste minuten van zijn wedstrijd tegen King:

Foto: PN

Meer over Luca Brecel