Parket geeft geen commentaar over Operatie Kelk

Print
Parket geeft geen commentaar over Operatie Kelk

Parket geeft geen commentaar over Operatie Kelk

Het federaal parket geeft geen enkele commentaar of reactie op de berichten die de afgelopen dagen in de pers verschenen over Operatie Kelk in verband met de resultaten van het gerechtelijk onderzoek of op handen zijnde onderzoeksdaden. Volgens de woordvoerster, Lieve Pellens, is de timing die in de media vermeld wordt over de afsluiting van het onderzoek op zijn minst voorbarig.

Een krant van De Persgroep meldde woensdag dat kardinaal Danneels de voorbije jaren minstens 40 maal op de hoogte werd gebracht van seksueel misbruik door geestelijken, terwijl De Morgen donderdag aankondigt dat de kardinaal in de komende dagen opnieuw zou verhoord worden.

"Wij geven geen enkel commentaar op de inhoud van het gerechtelijk onderzoek, noch over de resultaten noch over verhoren of andere onderzoeksdaden die al of niet op handen zouden zijn."

"Voorbarige timing"

Verschillende media melden ook dat Operatie Kelk, het gerechtelijk onderzoek naar feiten van schuldig verzuim rond seksueel misbruik van minderjarigen binnen de katholieke kerk, op zijn einde zou lopen en dat de onderzoeksrechter binnenkort een aantal mensen in verdenking zou stellen. "Die timing is op zijn minst voorbarig", zegt Pellens.

"Mevrouw Calewaert heeft pas begin april het onderzoek overgenomen van meneer De Troy. Zij moet de tijd krijgen om zich in te werken. Bovendien moet de kamer van inbeschuldigingstelling zich opnieuw uitspreken over de stukken die in beslag genomen zijn bij kardinaal Danneels en het aartsbisdom."

Archieffoto TP