Bart Moeyaert schreef beste jeugdboek

Auteur Bart Moeyaert heeft woensdag met het boek 'De Melkweg' voor de vijfde keer de Boekenleeuw gewonnen, de prijs voor het beste jeugdboek. De Boekenpauw, voor het mooist geïllustreerde jeugdboek, gaat naar Leo Timmers.

jatimmermans

"De Melkweg is een boek dat, bijna ongemerkt, bulkt van het vakmanschap", zo meldt het juryverslag over het werk dat de Boekenleeuw gewonnen heeft. "Dit is literatuur, grote literatuur, voor kleine en grote mensen: verrassend en mooi geformuleerd (...) en bovendien meesterlijk opgebouwd, zin na zin." Moeyaert won de prijs eerder al in 1992, 1996, 2002 en 2004. Hij krijgt als laureaat een bedrag van 2.500 euro.

De Boekenpauw voor het best geïllustreerde kinderboek gaat naar Leo Timmers voor 'Boem'. "Knap hoe hij met zo goed als geen tekst toch een grappig verhaal vol schwung en beweging en zelfs een vleugje romantiek weet te vertellen", aldus de jury. "In elke illustratie komen verschillende kleinere verhalen aan bod, met precies op het juiste moment kleine weerhaakjes die de lezer op een plagerige manier uit het ritme halen." Ook Timmers ontvangt een geldprijs van 2.500 euro.

De prijzen werden uitgereikt op het Kids@Oostende Boekenbeesten.

Belga

Foto Bert Hulselmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer