Zieke passagier doet 'Titanic 2' van koers wijzigen

Print
Zieke passagier doet 'Titanic 2' van koers wijzigen

Zieke passagier doet 'Titanic 2' van koers wijzigen

De Titanic staat eenvoudigweg niet onder een goed gesternte. Honderd jaar na de schipbreuk van het luxe passagiersschip moest een herdenkingsvaart van het cruiseschip Balmoral de originele vaarroute afbreken. Wegens de zware ziekte van een passagiers moest de Balmoral de koers wijzigen, aldus de rederij Fred. Olsen dinsdag.

Het schip moest dichter bij de kust varen dan gepland, om binnen de reikwijdte van een helikopter te komen. De Balmoral had reeds bij de aankomst in de laatste haven voor de transatlantische overtocht in het Ierse Cobh twee uur vertraging opgelopen. Zware golven en hevige storm hadden de snelheid van het schip beperkt. Het schip was op 8 april in Southampton vertrokken.

Aan boord van de Balmoral bevinden zich 1.309 passagiers, die de historische vaarroute willen herbeleven. Velen hebben zich in historische pakken gekleed. De passagiers betaalden tot 6.000 pond (ongeveer 7.100 euro) voor de overtocht. In de nacht van 15 april - exact honderd jaar na de ondergang van de Titanic - zal het schip zich op de plaats bevinden waar de Titanic voor Newfounland een aanvaring had met een ijsberg. Daar zal onder meer een mis opgedragen worden aan boord.

Foto Reuters