Grouwels: "Zullen afspraken met MIVB snel nakomen"

Brussels minister van Openbare Werken en Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) apprecieert dat de christelijke vakbond ACV het werk bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB wil laten hervatten. Dat heeft de minister dinsdagavond laten weten.

jatimmermans

Na overleg tussen de directie en vakbonden van de MIVB heeft het ACV - als enige vakbond - beslist om vanaf woensdag het werk te hervatten. Daar worden wel voorwaarden aan gekoppeld. Zo werd er beslist dat de sociale partners snel weer bijeenkomen om de precieze uitvoering van het interne akkoord te bekijken.

Lees ook: Gedeeltelijk akkoord met vakbonden MIVB

"Deze houding van het ACV-CSC getuigt van grote maatschappelijke verantwoordelijkheidszin", laat Brigitte Grouwels weten. De minister wil de verantwoordelijken van de christelijke vakbond dan ook danken voor "hun constructieve houding, waardoor morgen reeds het Brussels openbaar vervoer gedeeltelijk kan hernemen".

Het ACV dient wel een stakingsaanzegging in, voor het geval de overheid te lang zou talmen met de uitvoering van de afspraken. Maar Grouwels zegt er alle vertrouwen in te hebben dat dit laatste niet zal gebeuren.

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer