Kapitein Costa Concordia blijft onder huisarrest

Print
Kapitein Costa Concordia blijft onder huisarrest

Kapitein Costa Concordia blijft onder huisarrest

De kapitein van het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia, Francesco Schettino, blijft onder huisarrest.

De rechters van het Hof van Cassatie in Rome verwierpen dinsdag het verzoek van advocaat Bruno Leporatti om zijn cliënt na bijna drie maanden huisarrest weer op vrije voeten te stellen. Dat druiste echter ook in tegen het Openbaar Ministerie, dat Schettino in voorlopige hechtenis wil laten nemen, omdat er vluchtgevaar bestaat en hij als vrij man bewijsmateriaal zou kunnen manipuleren.

Een voorproefje op de vrijheid kreeg Schettino op Paasdag. Hij mocht zijn woning in Meta di Sorrento bij Napels drie uur verlaten voor een feestmaal bij zijn zus, aldus het persagentschap Ansa.

De Costa Concordia was op 13 januari met meer dan 4200 mensen aan boord voor het Toscaanse eiland Giglio in de Middellandse Zee op de rotsen gelopen. Bij de schipbreuk kwamen 30 mensen om, twee worden er nog vermist. Momenteel wordt het wegslepen van het schip voorbereid, wat tot de lente van 2013 kan duren.

De kapitein wordt onder meer meervoudige doodslag door nalatigheid, het veroorzaken van een schipbreuk en het verlaten van het cruiseschip voor alle passagiers waren geëvacueerd ten laste gelegd.

Belga

Foto Photo News