Man die MIVB-begeleider doodsloeg nam geen drugs

Print
Man die MIVB-begeleider doodsloeg nam geen drugs

Man die MIVB-begeleider doodsloeg nam geen drugs

Alexander V.E., de 28-jarige man die in de cel zit voor de dood van een 56-jarige MIVB-controleur zaterdagochtend, is nooit een verdachte geweest in een drugsonderzoek en heeft nooit drugs gebruikt. Dat heeft zijn advocaat, meester Laurent Kennes, dinsdag meegedeeld. De twintiger zou enkel als getuige verhoord zijn omdat iemand die hij kende betrokken was in een drugsonderzoek.

V.E. diende zaterdagochtend de 56-jarige MIVB-controleur Iliaz Tahiraj een vuistslag toe terwijl die foto's maakte van een MIVB-bus en een personenwagen die betrokken waren geweest bij een ongeval. De MIVB-controleur overleed aan de gevolgen van die slag en V.E. werd opgepakt en aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, maar zonder het oogmerk te doden.

Volgens zijn advocaat ging V.E. enkel ter plaatse omdat de neef van de bestuurder van het personenvoertuig hem dat vroeg. "Mijn cliënt had de nacht doorgebracht in het gezelschap van die bestuurder en diens neef en was bij de neef gebleven", zegt meester Kennes. "Toen het bericht van het ongeval kwam, was de neef erg ongerust omdat de bestuurder gewond was en naar het ziekenhuis moest. Omdat mijn cliënt de enige van de twee was die een auto had, vroeg de neef hem om samen naar de plaats van het ongeval te gaan. Mijn cliënt zei nog dat dat geen goed idee was omdat hij gedronken had, maar ging uiteindelijk toch."

Lees ook: Familie slachtoffer MIVB geschokt door reactie verdachte

Foto Belga