Goegebuer kan sterke prestatie van vorig jaar niet herhalen

Tom Goegebuer is op het EK gewichtheffen in het Turkse Antalya uiteindelijk achtste geworden in de klasse tot 62 kilogram.

jatimmermans

De Europese kampioen van 2009 bij de -56kg was in groep B na het trekken derde met 118 kilo, na twee gemiste pogingen op 122kg. In het stoten lukte hij 146 kilogram, met een gemiste poging op 149kg, goed voor opnieuw een derde plaats in dat onderdeel en een tweede plaats in de totaalstand van de B-groep na de Fransman Kevin Caesemaeker (272).

Later op de avond deden in de A-groep nog zes gewichtheffers beter dan de 37-jarige Oost-Vlaming. Het goud ging naar de Turks Bunyamin Sezer (301), die het haalde voor de Cyprioot Dimitris Minasidis (288) en de Bulgaar Stoyan Enev (282).

Goegebuer sukkelde tijdens zijn voorbereiding met een griepje. "Was ik niet ziek geweest, dan zat er zeker veel meer in, maar gezien de omstandigheden ben ik al bij al niet ontevreden", klonk het.

De Oost-Vlaming, vorig jaar vierde op het EK, hoopte in Turkije niet op een medaille. Hij zag het toernooi als voorbereiding op de Olympische Spelen, waar hij in zijn vertrouwde klasse tot 56kg wil aantreden. Goegebuer weet wel pas in juni of hij voldoet aan de internationale criteria en naar Londen mag.

Foto Belga