Gedeeltelijk akkoord met vakbonden MIVB

Na overleg tussen de directie en vakbonden van de MIVB heeft de christelijke vakbond ACV beslist vanaf woensdag het werk te hervatten onder voorwaarden. De socialistische vakbond gaat niet akkoord en blijft verder actievoeren.

jatimmermans

De MIVB-directie en ACV hebben beslist dat de sociale partners snel weer bijeenkomen om de precieze uitvoering van het interne akkoord te bekijken. In een eerste opvolgingscommissie (die de genomen veiligheidsmaatregelen opvolgt) op het kabinet van de minister van Binnenlandse Zaken wordt woensdag een kalender opgesteld. ACV dient wel een stakingsaanzegging in als stok achter de deur, klinkt het in een mededeling.

Daarnaast meldt Dario Coppens van de socialistische vakbond ACOD dat zijn achterban zich niet kan vinden in wat er nu op tafel ligt. "We blijven verder actievoeren. Onze leden zullen woensdagochtend niet aan de slag gaan. We hopen dat er op het kabinet-Milquet meer duidelijkheid komt over de aanwerving van de nieuwe agenten. Een concreet stappenplan ontbreekt momenteel. Daarnaast blijft het overlijden van onze collega gevoelig liggen bij onze achterban", aldus Coppens.

De MIVB geeft donderdag toestemming aan personeelsleden met dienst om de begrafenis van Ilias Tahiraj bij te wonen, zonder dat de maatschappij daarvoor het openbaar vervoer zal stilliggen.

Lees ook: "Staking bij MIVB duurt wellicht voort"

Foto Reuters

Meer over MIVB