Biglia: "Wij willen respect voor Wasilewski"

Print
Biglia: "Wij willen respect voor Wasilewski"

Biglia: Wij willen respect voor Wasilewski

De spelers van competitieleider Anderlecht hebben hun persboycot opgeheven. Dat heeft kapitein Lucas Biglia (foto) dinsdag op een persconferentie laten weten.

Na het 1-1 gelijkspel van vrijdag hadden de spelers beslist om niet meer met de media te praten. "Het leeft al een tijdje in de groep. De voorbije week werd de club door verschillende media onheus behandeld. Als de media correct zijn, zullen wij het ook zijn", verwoordde kapitein Lucas Biglia toen het gevoel in de paars-witte spelersgroep.

Dinsdag verklaarde de Argentijn dat de berichtgeving over de elleboogstoot van Marcin Wasilewski aan STVV-speler Peter Delorge aan de basis lag van de persstop. De Poolse rechtsback werd daar door zijn club al voor beboet en het Sportcomité legde hem een schorsing van zes wedstrijden (waarvan twee voorwaardelijk) op. "Elke week vinden er wel zo'n incidenten plaats, maar niemand wordt zo hard aangepakt als 'Wasyl'. Dit was onrechtvaardig. We willen respect voor onze ploegmaat, zoals wij ook voor iedereen respect hebben", aldus Biglia.

Anderlecht is de laatste weken in mindere doen en begon Play-Off I met twee gelijke spelen na evenveel teleurstellende prestaties. Het speelde op eigen veld 1-1 gelijk tegen Kortrijk en hield Standard vrijdag op Sclessin op een scoreloos gelijkspel. Biglia benadrukte wel dat de persstop er niet kwam na kritiek op het sportieve.

Foto Photo News