"Verdachten racistische moord bekennen schuld"

Print
"Verdachten racistische moord bekennen schuld"

Verdachten racistische moord bekennen schuld

Na de moord op drie zwarten in de Amerikaanse staat Oklahoma hebben beide beschuldigden volgens mediaberichten bekentenissen afgelegd. De beide blanken hebben toegegeven verschillende kogels te hebben afgevuurd naar hun slachtoffers. Dat berichtte de lokale krant Tulsa World dinsdag in haar online-editie.

De misdaad heeft in de Verenigde staten vooral wegens racistische motieven afschuw en verontwaardiging uitgelokt. Bij de aanslagen vorige vrijdag in de stad Tulsa werden drie Afro-Amerikanen doodgeschoten en twee anderen verwond.

De beide arrestanten van 19 en 33 jaar oud zijn maandag een eerste keer voor de onderzoeksrechter verschenen. Hun borgtocht werd vastgelegd op 9,2 miljoen dollar (ruim 7 miljoen euro). Volgende maandag zullen ze voor het eerst voor de rechter verschijnen. Een politieofficier had in het weekend gezegd dat de misdaad racistische achtergronden zou kunnen hebben. De autoriteiten zullen dit onderzoeken.

Van een dergelijk motief getuigt volgens de media de Facebook-pagina van de 19-jarige beschuldigde. Daar stond kort voor de feiten dat zijn vader twee jaar geleden door een "fucking nigger" was doodgeschoten. De pagina kon later niet meer geraadpleegd worden.

Belga

Foto Reuters