Dertienjarige voorkomt busongeval (video)

Print
Een dertienjarige jongen uit het Amerikaanse Milton heeft een ware heldendaad verricht. Hij bracht een volle schoolbus tot stilstand toen de chauffeur plots het bewustzijn verloor achter het stuur.

Jeremy Wuitschick zei dat hij instinctief handelde toen de chauffeur zich plots vreemd ging gedragen. "De bestuurder zag er vreemd uit, hij leunde achterover en zijn handen zwaaiden gewoon een beetje in het rond", verklaarde de jongen achteraf.

Toen hij merkte dat de bus van de weg af dreigde te gaan, schoot de jongen in actie. "Ik stond recht, greep het stuur, draaide het naar recht en trok de sleutels uit het contact. De bus kwam tot stilstand, het was best angstaanjagend." Nadien riep hij naar iedereen om de hupdiensten te verwittigen.

Een andere jongen op de bus kende gelukkig iets van EHBO en begon hartmassage toe te passen op de chauffeur. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis en zijn toestand zou kritiek zijn.

De plaatselijke autoriteiten willen Jeremy een ereteken voor zijn snelle handelen geven. Op de video is te zien hoe koelbloedig hij handelt, terwijl het leven van hem en zijn klasgenoten op het spel stond.

Bekijk het filmpje hier: