Jonge Fed Cup-ploeg maakt zich op voor duel met Japan

Print
Jonge Fed Cup-ploeg maakt zich op voor duel met Japan

Jonge Fed Cup-ploeg maakt zich op voor duel met Japan

België kan voor het duel tegen Japan om het behoud in de Wereldgroep van de Fed Cup geen beroep doen op Yanina Wickmayer. De hoogst genoteerde Belgische (WTA 30) past voor de ontmoeting om haar gravelseizoen optimaal te kunnen voorbereiden. Kim Clijsters (WTA 40), momenteel out met een heupblessure, is er zoals al bekend was ook niet bij.

België treedt op 21 en 22 april in Tokio (hardcourt) aan met het volgende kwartet: Kirsten Flipkens (WTA 176), Tamaryn Hendler (WTA 210), Alison Van Uytvanck (WTA 288) en An-Sophie Mestach (WTA 870).

"Het is jammer dat de twee Belgische topspeelsters geen deel uitmaken van het team", reageert coach Ann Devries. "Kim Clijsters gaf eerder dit jaar al aan voor de Fed Cup te passen. Yanina Wickmayer geeft momenteel voorrang aan haar carrière op het WTA-circuit. De Fed Cup-ontmoeting wordt gespeeld op hardcourt in Japan, en dat is moeilijk combineerbaar met de voorbereiding van het gravelseizoen in Europa."

"We hebben begrip voor hun beslissing en zullen ons maximaal inzetten om een goed resultaat neer te zetten. De vier geselecteerde speelsters hebben eerder al mooie prestaties neergezet en zijn gemotiveerd om hun beste tennis te spelen."

Winnen in Tokio wordt evenwel een lastige opdracht met een piepjonge Belgische ploeg: Flipkens is 26 jaar, Hendler 19 en Van Uytvanck en Mestach vierden vorige maand hun 18e verjaardag.

Foto: Alison Van Uytvanck (links) en An-Sophie Mestach (rechts)

Foto Photo News