Moordenaar vraagt financiële steun

George Zimmerman, de Amerikaan die op 26 februari de ongewapende tiener Trayvon Martin doodschoot, heeft een website gelanceerd waarop hij vraagt om donaties.

wmigom

Het incident ontlokte een storm van verontwaardiging in Amerika. De man schoot de tiener neer omdat deze zich 'verdacht gedroeg'. De zwarte jongen droeg zijn kap tegen de regen en at een zakje snoepjes, reden genoeg voor Zimmerman om hem overhoop te schieten.

Maar nu vraagt Zimmerman voor geld, want hij is naar eigen zeggen "het onderwerp geworden van een mediastorm, die me gedwongen heeft mijn huis, mijn school, mijn baan, mijn familie en dus mijn hele leven, achter te laten." Zijn site vraagt de mensen dan ook om hun financiële steun, om Zimmermans juridische kosten te dekken.

Ondertussen is het nog steeds niet zeker of Zimmerman vervolgd zal worden voor zijn daad. Hij maakte lid uit van een plaatselijke burgerwacht, die de "Stand your ground"-wet aanhaalt. Die wet laat toe zwaar geweld te gebruiken wanneer iemand zich zwaar bedreigd voelt.

De familie van het slachtoffer zegt echter dat Zimmerman een moordenaar is, die zich enkel bedreigd voelde vanwege de huidskleur van Trayvon Martin.

Foto: Reuters