"Taxiritten in Brussel duurder dan anders"

Print
"Taxiritten in Brussel duurder dan anders"

Taxiritten in Brussel duurder dan anders

Verschillende taxigebruikers klagen over dure taxiritten in het Brussels gewest nu het openbaar vervoer stilligt. De hogere prijzen zijn onder meer te verklaren door het moeizame verkeer in de hoofdstad waardoor de reistijd per kilometer oploopt.

"Als gevolg van het slechte weer zijn er enkele ongevallen gebeurd. Onder meer de Kruidtuin- en Rogiertunnel richting Basiliek zijn dinsdagmiddag afgesloten na een ongeval. We stellen ook vast dat het verkeer drukker is dan normaal als gevolg van de staking bij de MIVB", meldt Inge Paemen, woordvoerster van Mobiel Brussel.

Daarnaast benadrukt Constantin Tsatsakis, de voorzitter van de Vereniging van de Brusselse Taxi's, dat taxichauffeurs hun prijs niet zomaar mogen opdrijven. "Zoals steeds geldt er ook vandaag een vaste prijs van 1,66 euro per kilometer. Daarbovenop wordt een prijs van 30 euro per uur aangerekend. Dus als de reistijd per kilometer oploopt, zal je automatisch meer betalen. Als er toch misbruiken worden vastgesteld, zullen we klacht indienen", aldus Tsatsakis.

Taxigebruikers die toch vinden dat ze te veel moesten betalen, kunnen onder meer een klacht indienen via de website van de gewestelijke administratie Mobiel Brussel. Bij elke klacht dient het taxinummer of de nummerplaat van de taxi te worden vermeld, klinkt het.

Belga

Foto Photo News