Lommelse klas met Kim Gevaert naar Olympische Spelen

Print
Lommelse klas met Kim Gevaert naar Olympische Spelen

Lommelse klas met Kim Gevaert naar Olympische Spelen

Lommel - Een twintigtal kinderen van de Lommelse basisschool Balu mag op zaterdag 4 augustus samen met Kim Gevaert een hele dag naar de Olympische Spelen in Londen. Dat is de prijs die de leerlingen krijgen als winnaar van de actie Go Active Klasconditie, waarbij kinderen worden aangezet tot meer bewegen en evenwichtig eten.

Go Active Klasconditie is een programma dat kinderen tussen 8 en 12 jaar moet aanmoedigen om regelmatig te sporten en er een evenwichtig voedingspatroon op na te houden. Het is al voor de zevende keer dat er acties in dat verband worden opgezet.

Met de Olympische Spelen voor de deur, werden de Belgische basisscholen uitgenodigd om zich in te schrijven voor een wedstrijd waarbij een klasbezoek aan Londen 2012 te winnen viel. De kinderen moesten een feest met diverse olympische sportproeven organiseren. Ook de deelnames aan de vorige edities van het Go Active-project speelden een rol.

Basisschool Balu uit Lommel werd omwille van de sportieve prestaties van de afgelopen drie jaar uit meer dan dertig inzendingen verkozen tot winnaar. Ambassadrice Kim Gevaert zal hen daarom op zaterdag 4 augustus op sleeptouw nemen voor een bezoek aan het grootste sportfestijn ter wereld. In de voormiddag zal de Lommelse klas atletiekwedstrijden bezoeken, waaronder de eerste ronde van de 100 en de 400 meter bij de mannen. 's Namiddags gaan ze in de Copper Box van het Olympisch Park de voorrondes van het handbaltoernooi bekijken.

Op 19 april komt Kim Gevaert de prijs officieel in Lommel overhandigen.

Belga

Foto LD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio