Ook Cruijff niet lang meer in raad van commissarissen Ajax

Print
Ook Cruijff niet lang meer in raad van commissarissen Ajax

Ook Cruijff niet lang meer in raad van commissarissen Ajax

Edgar Davids en Marjan Olfers stellen hun functie als lid van raad van commissarissen van Ajax ter beschikking. Ook Johan Cruiff zal "binnenkort" aftreden. Dat heeft de Amsterdamse voetbalclub dinsdag bekendgemaakt. Het besluit volgt na de afspraak dat de in juli 2011 benoemde rvc gefaseerd zou aftreden. Twee weken geleden stapten voorzitter Steven ten Have en Paul Römer al op.

Cruijff (foto) is nu nog de enige commissaris in functie, maar ook hij zal uit de raad stappen. De legendarische nummer 14 besloot dinsdagmiddag zijn functie officieel neer te leggen op een door de bestuursraad te bepalen tijdstip.

Op verzoek van de bestuursraad heeft Cruijff zich bereid verklaard in een andere rol betrokken te blijven bij de in- en uitvoering van zijn voetbalvisie binnen de club. De bestuursraad is daarover zeer verheugd en zal in de komende periode met Cruijff overleggen over de wijze waarop deze rol kan worden ingevuld.

Kort na de benoeming van de rvc ontstond er onenigheid in de raad tussen Cruijff en de overige leden. Dat leidde uiteindelijk tot de ondergang van de rvc. Het conflict escaleerde nadat de raad buiten Johan Cruijff om Louis van Gaal benoemde tot directeur. De rechter oordeelde later, in een door het 'kamp Cruijff' aangespannen procedure, dat de manier waarop dit was gebeurd niet rechtsgeldig was.

Foto Belga