Vijf sterren tegen darmkanker

Print
Vijf sterren tegen darmkanker

Vijf sterren tegen darmkanker

Op Paasmaandag werd de actie 'Stop Darmkanker' op gepaste wijze afgesloten door Geena Lisa. In echte Fata Morgana-stijl legde initiatiefnemer dokter Luc Colemont de resultaten van de verschillende uitdagingen voor aan Lisa. Resultaat? "De vijf sterren zijn binnen!".

Dokter Colemont is een man met een missie: darmkanker voorkomen. Darmkanker is een van de makkelijkst te voorkomen kankers, indien mannen van boven de 50 zich op tijd laten testen, zou er in een groot aantal van de gevallen preventief opgetreden kunnen worden. Zo zouden jaarlijks verschillende slachtoffers vermeden kunnen worden. Colemont wil bewustzijn creëren en mannen ertoe aanzetten zich te laten controleren.

Daarvoor zette hij de actie Stop Darmkanker op, die in maart non-stop actie heeft gevoerd om darmkanker onder de aandacht te brengen. Maart was dit jaar wereldwijd de maand van de darmkanker. Stop Darmkanker liet zich inspireren door het programma Fata Morgana en ging vijf uitdagingen aan: 10.000 facebook fans verzamelen, bekend geraken in het buitenland, eenendertig handtekeningen van een bekende Vlamingen verzamelen, dagelijks een videoblog updaten met telkens een nieuwe gast.

Deze vier uitdagingen werden allemaal gehaald, maar de vijfde was van een andere orde. Voor de vijfde ster was een grote stunt vereist. Resultaat: de Bosuil van den Antwerp stond voor één match helemaal in het teken van de actie. Heel het stadion was aangepast, van de reclame tot aan de truitjes van de spelers toe. De vijfde ster was binnen.

Dokter Colemont is dan ook een zeer tevreden man, maar herinnert iedereen eraan bij de zaak te blijven. "Ik wil deze sterren opdragen aan de 45 Vlamingen die de voorbije twee weken aan darmkanker zijn overleden. Zolang er vermijdbare slachtoffers vallen, strijden we voort."


Voor meer informatie kan u terecht op www.stopdarmkanker.be.


WIMI