Thibaut Courtois: "Nog graag jaartje bij Atlético"

Print
Thibaut Courtois: "Nog graag jaartje bij Atlético"

Thibaut Courtois: Nog graag jaartje bij Atlético

Thibaut Courtois speelt in zijn eerste seizoen bij Atletico Madrid de pannen van het dak en dat is ook stadsgenoot Real niet ontgaan. Steeds meer klinkt het dat de Koninklijke in de jonge Rode Duivel de opvolger ziet van Iker Casillas, maar in het sportblad AS relativeert Courtois de berichten.

"Dit zijn dingen die in de pers verschijnen. Zelf weet ik nergens van", zegt Courtois. "Wat voor mij telt, is Atletico. Ik word gehuurd van Chelsea en ben eigendom van de Engelsen, maar nu ben ik bij Atletico en daar geniet ik van."

Door zijn puik presteren is Atletico vragende partij om de doelman ook volgend seizoen in het Estadio Vicente Calderon te houden. Courtois wijst het aanbod alvast niet af. "Ik ben blij wanneer de fans mijn naam roepen. Ik zou graag nog een jaar bij Atletico blijven, maar dat wordt afwachten. Ik ben nog geen 100 procent zeker wat de plannen zijn, maar ik verwacht dat ik kan blijven. Ik hou van Atletico en van Spanje."

Derby tegen Real

Woensdag speelt Courtois met Atletico in de Primera Division tegen Real. In de heenwedstrijd verloren Los Rojiblancos kansloos met 4-1. "Dat was mijn slechtste ervaring van het seizoen. Ik besef dat de derby voor de fans de belangrijkste match van het seizoen is. Met een goede prestatie wil ik tegenover hen iets rechtzetten. Deze thuismatch is daarvoor de perfecte gelegenheid."

Foto Reuters