25 jongeren op Latijns vakantiekamp in Sint-Truiden

Print
25 jongeren op Latijns vakantiekamp in Sint-Truiden

25 jongeren op Latijns vakantiekamp in Sint-Truiden

Sint-Truiden - Ze dragen toga’s, eten mala terrae (aardappelen) en luisteren naar muziek van Marco Borsatus. In Sint-Truiden zijn gisteren 25 jongeren neergestreken voor een vijfdaags vakantiekamp Latijn, Romalia genaamd. “We houden het speels. De kinderen moeten zeker geen examen afleggen”, zegt kampleider Steven Berrens (24).

‘Cari amici’, oftewel ‘Beste vrienden’, spreekt kampleider Steven Berrens de 25 jongeren op het vakantiekamp Latijn in bivak Bautershof in Sint-Truiden toe. De jongeren zijn er gisteren neergestreken om er vijf dagen te leven als echte Romeinen.

“De kinderen die hier op kamp zijn, volgen op school nagenoeg allemaal Latijn. Maar in de lessen wordt er maar heel weinig aandacht besteed aan de Romeinse cultuur. Wat de Romeinen aten, hoe ze leefden. Vandaar ons initiatief voor dit kamp”, zegt organisator Steven Berrens, een oud-student van de lerarenopleiding Latijn aan de KU Leuven, die zich voor één week als Caesar laat aanspreken.

Beeldhouwen

“Vandaag hebben we samen een maquette van Rome gebouwd. Kinderen konden ook beeldhouwen zoals echte Romeinen of perkament maken. Morgen gaan we een echte veldslag uitvechten en we brengen deze week ook nog een bezoek aan Tongeren, de oudste stad van België.”

KSn
Foto SD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio