"Toen Boonen finishte, had ik nog 15 km voor de boeg"

Kris Boeckmans zal zich van zijn allereerste passage door 'de Hel' wel iets anders voorgesteld hebben. De Schildenaar finishte als allerlaatste, buiten tijd, op net geen halfuur van Tom Boonen. "Toen hij over de meet reed, moest ik nog 15 kilometer afleggen."

drombouts

"Als ik de lange lijst zie van renners die hebben opgegeven en als ik ook rekening houd met mijn gezondheidstoestand, dan vind ik zelfs dat ik niet eens hoef te blozen. Al bevestigt dit nog maar eens wat voor een zware wedstrijd dit toch wel is", zei de renner van Vacansoleil-DCM.

"Nu, ik besefte zondagmorgen al dat het op de tanden bijten zou worden. Ik had duidelijk een verkoudheid. Ik kon wel redelijk rap rijden maar ik kon niet diep gaan, niet afzien."

De schade na de kasseiklassieker viel goed mee bij Boeckmans. "Ik had geen blaren op mijn handen en ook geen pijn in polsen of gewrichten. Over kasseien rijden, gaat me nu eenmaal goed af. Al moet ik wel toegeven dat die stenen er verschrikkelijk slecht bij liggen. In vergelijking daarmee zijn De Voort in Pulderbos en de Broekstraat in Wijnegem lichtlopende asfaltstrookjes."

Karel Lemmens

Foto GMAX

Meer over Tom Boonen