Arseus groeit door in medische sector

Print
Arseus groeit door in medische sector

Arseus groeit door in medische sector

Arseus heeft tijdens het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar een omzetgroei gerealiseerd van liefst 17 procent tot 131 miljoen euro. Arseus is een toeleverancier van de medische sector.

Met de publicatie van zijn omzetgroei zet Arseus traditioneel als eerste de resultatenperiode in. De cijfers zijn in elk geval indrukwekkend. De onderneming uit Waregem legt er meteen 17 procent bovenop. Een en ander is weliswaar vertekend door de inbreng van recent nieuw overgenomen ondernemingen maar zelfs wanneer even afstand genomen wordt van die cijfers komt Arseus hoe dan ook toch nog aan een zogenaamde organische omzetgroei van 6 procent.

Arseus is detijds als onderneming losgehaakt uit geneesmiddelendistributeur Omega Pharma. Het bedrijf verdeelt producten aan ziekenhuizen, tandartsen en apothekers. Arseus wordt vanuit zijn ontstaansgeschiedenis gedeeltelijk mee gecontroleerd door Marc Coucke, de flamboyante topman van Omega Pharma.

Fagron, de distributeur van grondstoffen voor de apotheker is al vele jaren het grote trekpaard van de groep en maakt die reputatie ook dit jaar weer waar. Fagron kon zijn omzetcijfer zelfs met 33 procent verhogen tot 68 miljoen euro. Een en ander heeft te maken met de succesvolle integratie van het Poolse Pharma Cosmetic.

"Daarbij hebben we specifiek gelet op de synergie- en schaalvoordelen die we konden realiseren", zegt topman Ger van Jeveren. Fagron speelt tevens in op de trend om zogenaamde magistrale bereidingen in de apotheek weer te populariseren. Magistrale bereidingen zijn medicamenten die de apotheker zelf aanmaakt met grondstoffen.

Arseus Dental (producten voor de tandarts) en Corilus (informatica) konden mee de opgang van de groep onderbouwen. Arseus Medical (producten voor artsen en ziekenhuizen) had het moeilijker.

De groep zal de aandeelhouders een dividend voorstellen van 0,50 euro, 13 procent meer dan verleden jaar.

Marc BALDUYCK