Marokkaanse kinderverzorgsters starten dagverblijf in klooster

Print
Marokkaanse kinderverzorgsters starten dagverblijf in klooster

Marokkaanse kinderverzorgsters starten dagverblijf in klooster

Dilsen-Stokkem - Enkele kinderverzorgsters van Marokkaanse origine zijn een kinderdagverblijf voor 14 kinderen gestart in het voormalige klooster van de Zusters van de Voorzienigheid aan de Dorpsstraat in Lanklaar. “Het kinderdagverblijf is voor kinderen van 0 tot 12 jaar en heet Malaykaz. Dat betekent ‘Engeltjes‘,” zegt Chahida Achahboun (24) uit Lanklaar.

Achahboun: “Ik heb sociale wetenschappen gestudeerd maar wilde dolgraag een kinderdagverblijf oprichten. Ik zocht gedurende vier maanden naar een geschikte locatie in Genk en Maasmechelen en vond uiteindelijk de plaats van mijn dromen in mijn eigen straat."

"De Zusters van de Voorzienigheid verlieten hun klooster. Alle vertrekken zien er nu heel anders uit dan voorheen. De kinderen spelen in de vroegere kapel, slapen in de ontvangstruimte en ook de andere ruimten zijn benut als keuken of relaxruimte

."

Naschoolse opvang

"Er zijn kindjes uit België, Nederland, Albanië, Turkije, Marokko, Griekenland, Italië en Bulgarije. Iedereen spreekt hier Nederlands. We zijn van maandag tot vrijdag open van 7.45 tot 19.30 uur. Daardoor bieden we ook naschoolse kinderopvang aan.”

“Veel mensen in Lanklaar dachten eerst dat ons kinderdagverblijf uitsluitend voor Marokkaanse of moslimkinderen was, maar dat is niet zo.” Meyline Gijsen (4) uit Elen zit te spelen met stagiaire Rabia Cetin (20) uit Maasmechelen. “Ik ben hier met mijn broertje Jasper (2,5) en het is hier gezellig. We hebben allemaal dezelfde bedjes om in te slapen en ik vind de gang enorm lang en breed.”

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

MMD
Foto MMD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio