Mode

Raf Simons aan de slag bij modehuis Dior

Print

Raf Simons aan de slag bij modehuis Dior

Het gerucht ging al langer, maar gisteren werd het dan eindelijk bevestigd. Neerpeltenaar Raf Simons (44) wordt artistiek directeur bij het prestigieuze Franse modehuis Dior. Simons neemt er de plaats in van de flamboyante, maar omstreden Brit John Galliano.

Simons wordt bij Dior verantwoordelijk voor de haute couture-collecties, de confectie, en de collectie vrouwelijke accessoires. In juli 2012 wordt in Parijs zijn eerste haute couture-collectie bij Dior voorgesteld.

Neerpeltenaar Raf Simons (44) is al lang een autoriteit in de modewereld, maar met zijn overstap naar het Franse Dior, het meest legendarische van alle modehuizen, gooit hij wel bijzonder hoge ogen. Toch komt de toptransfer van Simons niet helemaal onverwacht. Al maanden draaide de geruchtenmolen dat Simons de artistieke leiding van Dior in handen zou krijgen.

Afscheid

Zeker toen hij in februari van dit jaar afscheid nam van het Duitse modehuis Jil Sander, kwam hij bovenaan de lijst van mogelijke opvolgers van de flamboyante Britse ontwerper John Galliano bij Dior.

De eerste haute couture-collectie van Simons voor Dior zal in juli 2012 in Parijs worden voorgesteld.

Enkele reacties van modekenners:

Jani Kazaltzis: “Benieuwd naar nieuwe collectie”

De Genkse stylist Jani Kazaltzis is trots: “Een Limburger! Daar ben ik heel blij mee. Ik ben heel benieuwd wat Raf gaat doen. Ik denk dat hij zich nu helemaal kan gaan uitleven: bij Dior mag dat. Ik was al fan van hem bij zijn eigen label en bij Jil Sander, maar ik denk dat we daar nog niet alles van hem hebben gezien.”

Stijn Helsen: “Een prachtige transfer”“Raf Simons zat natuurlijk al heel goed bij Jil Sander, maar met zijn overstap naar Dior maakt hij natuurlijk een prachtige natuurlijk een prachtige promotie”, zegt de Hasseltse ontwerper Stijn Helsen (foto). “Zo’n promotie kan je eigenlijk nog het best vergelijken met een toptransfer in het voetbal."

MoMu Hasselt: “De nieuwe modegod”

Kenneth Ramaekers, coördinator van het modemuseum in Hasselt, is een echte Raf Simonsfan. “Zijn laatste show voor Jil Sander, dat was óngelooflijk. Hij kreeg lovende kritieken van over de hele wereld. Deze stap zat er dus aan te komen: insiders waren daar al langer van overtuigd. We mogen ongelooflijk trots zijn, als Belg en als Limburger."

Niet te missen