Vlaams Belang stelt meldpunt voor illegalen voor

Print
Vlaams Belang stelt meldpunt voor illegalen voor

Vlaams Belang stelt meldpunt voor illegalen voor

Het VB start met een ‘meldpunt voor illegaliteit’. Het plan doet denken aan dat van de Nederlander Geert Wilders.

Een nieuwe website, waar melding kan worden gemaakt van illegalen en illegale activiteiten. Daar komt het nieuwe initiatief van het Vlaams Belang op neer. Het wordt vandaag door Filip Dewinter (foto)voorgesteld in het Antwerpse VB-secretariaat in de Van Maerlantstraat.

In Nederland ontstond onlangs grote commotie nadat de rechtspopulistische politicus Geert Wilders (Partij voor de Vrijheid) een website had gelanceerd waarop mensen klachten kunnen melden tegen Midden- en Oost-Europeanen. De PVV heeft ook meldpunten tegen straatterreur en tegen kilometerheffing.

Het meldpunt rond de Middenen Oost-Europeanen leidde tot felle politieke discussies en werd door een meerderheid van de Tweede Kamer veroordeeld, maar de liberale premier Mark Rutte (VVD) weigerde er publiekelijk afstand van te nemen, omdat hij geen hypotheek wilde leggen op de gedoogsteun van de PVV aan zijn minderheidsregering.

Onderdeel van campagne

Het initiatief van het VB doet ook denken aan de website die de partij ooit lanceerde als meldpunt voor criminele feiten. Die oogstte ook scherpe kritiek van alle andere partijen.

Het meldpunt illegaliteit is een onderdeel van de campagne van Filip Dewinter voor de lokale verkiezingen van 14 oktober. Eerder publiceerde hij al een pocket met “tips om te overleven in een islamitische samenleving”. Anke Van dermeersch bracht het boek Hoer noch slavin uit.

Lees wie volgens de studie van Marion Van San de illegalen zijn die in België verblijven op de expertenpagina van John De Wit.

LM

Foto: Belga