Stadsfotografe Lommel maakt album voor ouders busramp

Print

Stadsfotografe Lommel maakt album voor ouders busramp

Lommel - Al jaren is Monique Bogaerts de goedlachse stadsfotografe van Lommel. Toen haar werd gevraagd vast te leggen hoe het busongeval in Zwitserland het leven in haar stad beïnvloedde, twijfelde ze. “Tot dan had ik enkel door mijn lens gezien hoe Lommel zich amuseert en geen verdriet." Ze schoot ruim tweeduizend beelden waaruit ze nu een selectie maakt voor de naasten van de 17 slachtoffers.

“Toen de stad me vroeg om beelden te maken, heb ik getwijfeld. Jarenlang kom ik al op evenementen in Lommel, en ik ken dus veel mensen,” vertelt fotografe Monique Bogaerts. “Dat ik het emotioneel niet zou volhouden, dat was mijn grootste zorg.”Uiteindelijk stemde Monique toe. “Ik stelde me altijd discreet op. Legde de focus op wat ik zag door de lens, wat rondom gebeurde probeerde ik wat af te schermen. De enige manier om het vol te houden. Het moeilijkste moment misschien wel, was foto’s maken aan het rouwregister in het stadhuis. Kinderen kwamen huilend buiten, ook journalisten."

Enige fotograaf

Wie een blik werpt op de foto’s ziet niet alleen verdriet, maar misschien meer nog de kracht die naar boven kwam bij de Lommelse bevolking. Sprekend voorbeeld was de voorbereiding van de herdenking in De Soeverein waar Monique als enige fotograaf werd toegelaten.Monique schat dat ze tijdens die bewuste week een tweeduizendtal beelden heeft gemaakt. Uit al dat beeldmateriaal selecteert ze nu de sterkste foto’s. Het resultaat - een fotoboek of cd - is voor de ouders en directe betrokkenen.

Lees het volledige verhaal in Het Belang van Limburg.

GVB
Foto's HBvL/Monique BOGAERTS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio