Jonge drenkeling (5) ontwaakt uit coma

De vijfjarige jongen die vorige week bijna verdronk in het stedelijk zwembad van Genk maakt het inmiddels een stuk beter. Afgelopen weekend werd de jongen uit coma gehaald. De eerste nacht ontstond er in zijn lichaam een vrij agressieve reactie. Maar ook daarvan is de jongen nu zo goed als hersteld.

mimeers

De jongen was met zijn vader en zus in het stedelijk sportcentrum aan het zwemmen toen hij om een nog onduidelijke reden in het ondiepe deel een hoeveelheid water binnenkreeg en het bewustzijn verloor. De vader was op dat moment niet in de buurt en de zus had niet gezien wat er gebeurd was.

Een toeschouwer in de tribune van het sportcentrum zag het wel gebeuren en verwittigde de redders. De jongen werd meteen uit het water gehaald en ter plaatse gereanimeerd. Hij werd overgebracht naar campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg en daarna naar Gasthuisberg in Leuven, waar hij verder in coma werd gehouden.

Daar is hij afgelopen weekend uit ontwaakt. Of het incident blijvende gevolgen zal hebben voor de jongen is nog niet duidelijk.

Lees ook: 5-jarige drenkeling uit Genk kritiek maar stabiel

CN Foto DD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio