Duel Gilbert-Andy Schleck in Brabantse Pijl? (poll)

Print
Duel Gilbert-Andy Schleck in Brabantse Pijl? (poll)

Duel Gilbert-Andy Schleck in Brabantse Pijl? (poll)

Terwijl België nog nageniet van de indrukwekkende zege van Tom Boonen in Parijs-Roubaix, maakt het peloton zich op voor het Ardense werk. Woensdag staat met de Brabantse Pijl al een stevige opwarmer op het programma. Stem onderaan op uw favoriet.

Heel wat toppers verschijnen aan de start, te beginnen met de winnaar van vorig jaar Philippe Gilbert die al meer dan een maand op zoek is naar een goed vormpeil. De Luxemburger Andy Schleck zit met hetzelfde probleem, maar na een degelijke beurt in de Omloop van de Sarthe maakt de Tourwinnaar van 2010 zich geen zorgen meer voor Luik-Bastenaken-Luik.

Een duel tussen Gilbert en de jongste Schleck zou natuurlijk mooi zijn, maar het deelnemersveld is sterk genoeg om andere kanten uit te gaan. Zo is drievoudig winnaar Oscar Freire altijd gemotiveerd voor de Brabantse Pijl en mannen als Peter Sagan, Matti Breschel, Johnny Hoogerland en Thomas Voeckler zullen zeker hun kans gaan op een van de 28 hellingen.

Het is ook uitkijken naar heel wat landgenoten. Zo sprak Gianni Meersman zijn ambitie voor de Brabantse Pijl al uit na zijn ritzege in Parijs-Nice een maand geleden. Ook renners als Greg Van Avermaet, Thomas De Gendt, Dries Devenyns, Jan Bakelants en Jelle Vanendert zullen de benen willen testen.

Björn Leukemans, de tweede van vorig jaar, zal er jammer genoeg niet bij zijn wegens een letsel aan de meniscus.

Stem hier op uw favoriet.

Foto Photo News: het podium van vorig jaar.