Schepen Rob Beenders vertelt openlijk over homohuwelijk

Print
Schepen Rob Beenders vertelt openlijk over homohuwelijk

Schepen Rob Beenders vertelt openlijk over homohuwelijk

Hasselt - De Hasseltse schepen Rob Beenders praat, na een donkere periode waarin zijn moeder kwam te overlijden, voor het eerst openhartig over zijn homohuwelijk met Patrick Roijen. “De tijd is er rijp voor. Zonder Patrick had ik deze periode niet overleefd."

De twee leerden elkaar kennen naar aanleiding van het WK wielrennen in Zolder. "Patrick was een van de politiemotards die de tijdrijders begeleidde. Een sympathieke man, maar van liefde op het eerste gezicht was niet echt sprake, dat is allemaal rustig gegroeid. Ik heb vijf jaar een relatie gehad met een meisje, tot mijn negentiende", vertelt de schepen. "Wanneer ik dan wist dat ik homo was? Eigenlijk is me dat gewoon overkomen.”

Openingsdans

Rob en Patrick stapten nog geen jaar geleden in het huwelijksbootje. "De bruiloft was een van de mijlpalen tijdens de periode van mama’s ziekte, al hebben we het hele feest afgeblazen toen pas bleek dat zij ziek was en ze niet naar het feest wilde komen. Patrick heeft haar toen overtuigd."

Eind januari overleed de moeder van Beenders. "Een ding is zeker: ze wilde niet sterven. Wij hebben één ding geleerd: genieten van het leven."

Na haar overlijden zijn Rob, zijn tweelingsbroer Marc en Patrick gestart met de permanente actie ‘Lopen tegen kanker’ waarmee ze zoveel mogelijk geld willen inzamelen voor de Stichting tegen Kanker.

Lees het volledige interview dit weekend in Het Belang van Limburg.

DJ

Foto: Serge Minten

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio