Twee doden na helikoptercrash in Hoei

Print

Twee doden na helikoptercrash in Hoei

Bij een ongeval met een helikopter in Hoei, iets voor 18 uur, zijn de twee inzittenden om het leven gekomen. Het gaat om een ervaren piloot Jean-Yves Dantinne en de jonge fotograaf Laurent Matagne. Samen overvlogen ze de stad om luchtopnames te maken.

De helikopter vloog vrijdagavond op lage hoogte, raakte daardoor een kabelbaankabel en stortte neer in een park van het stadscentrum, dicht bij de Rue des Tanneurs in de wijk Saint-Rémy.

De kabel waar de helikopter tegenaan vloog, kwam op enkele huizen terecht, en richtte daarbij schade aan. Een andere kabel dreigt ook te breken, en terecht te komen op verschillende huizen die eronder liggen. Mogelijk moeten die geëvacueerd worden. De burgemeester van Hoei, Alexis Housiaux, heeft het rampenplan afgekondigd.

"We moeten één van de cabines naar beneden laten op de linkeroever van de Maas", zegt Housiaux, "maar de kabel waar ze aanhangt, is beschadigd. We vrezen dat de cabine zal neerstorten, en daarom moeten we alle nodige maatregelen treffen."

Op het moment van het ongeval zat niemand in de cabine.

Ervaren piloot

De oorzaak van het ongeval blijft onbekend, maar de piloot van de helikopter, een Robinson 22, had in elk geval heel wat ervaring, zeggen de verantwoordelijken van het vliegveld. Hij zou zelfs meerdere jaren aan het hoofd gestaan hebben van het vliegveld en had zijn eigen pilotenschool. Vrijdagmiddag zou hij samen met een fotograaf zijn opgestegen om foto's van de stad te maken.

Belga

Foto Google Maps