Boonen wil record De Vlaeminck evenaren

Tom Boonen zet zondag op de kasseien van Noord-Frankrijk zijn recordjacht verder. Wint hij op de piste van Roubaix, dan komt hij met vier zeges op gelijke hoogte met 'Monsieur Paris-Roubaix' Roger De Vlaeminck.

jatimmermans

Al bij zijn eerste deelname in 2002 werd duidelijk dat de Helleklassieker de Bom van Balen op het lijf geschreven is. "Ik was toen mee met een waaier van een dertigtal renners, waarvan alleen de sterksten overbleven tot de grote namen naar voren kwamen", herinnert Boonen zich. "Johan Museeuw ging er daarna alleen vandoor en ik ben met ploegmakker George Hincapie nog in de achtervolging gegaan, maar George was te vermoeid om nog iets aan de situatie te kunnen veranderen. Een derde plaats was een mooi resultaat voor mij, en Museeuw bombardeerde me meteen tot zijn opvolger."

Dat de 'Leeuw van Vlaanderen' het bij het rechte eind had, is tien jaar later na zeges in 2005, 2008 en 2009 wel duidelijk. "Na tien jaar sta ik er nog altijd. En het zou te gek zijn om te beweren dat het me niet interesseert om mijn naam naast die van Roger De Vlaeminck te zien staan", is Boonen duidelijk.

Grote vedetten

"Omdat ik al zo lang aan de top sta, is het logisch dat het ene record na het andere sneuvelt", vervolgt hij. "Eerst dat van Van Looy in de E3 Harelbeke. Daarna dat van de Ronde van Vlaanderen met Magni, Buysse, Leman en Museeuw. Het bewijst dat ik mijn plaats bij de grote vedetten verdiend heb."

Foto Photo News

Meer over Johan Museeuw