Boonen: "Roubaix was en is mijn doel"

Als Tom Boonen (Omega Pharma-Quick-Step) zondag in Roubaix als eerste over de meet rijdt, komt hij met vier zeges in de Helleklassieker op gelijke hoogte met Roger De Vlaeminck. "Dat ik zondag de Ronde gewonnen heb, verandert niets aan mijn ambitie voor Parijs-Roubaix. Ik zal er opnieuw vol voor gaan", waarschuwt hij de concurrentie.

ikerremans

Boonen sprak de verzamelde pers dinsdag toe in Antwerpen. "Maandag was ik vroeg uit de veren en heb ik rustig ontbeten. De krant heb ik maar vluchtig doorbladerd. Uiteraard besef je als profrenner dat de Ronde driemaal winnen uitzonderlijk is, maar veel zin heeft het niet om nu op een wolk te leven. Het is pas na je profcarrière dat je dat echt kan plaatsen."

"Mijn eerste overwinning in 2005 blijf ik wel de allermooiste vinden. Het gevoel dat ik toen had toen ik als eerste over de meet reed, zal ik nooit meer hebben", aldus de 31-jarige renner van Omega Pharma-Quick.Step.

De 'drie op een rij' van Boonen - E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en de Ronde - brengt de Bom van Balen ook bovenaan de WorldTour-ranking. "Mijn doelen dit seizoen liggen elders, en in Milaan-Sanremo heb ik bovendien een pak punten laten liggen. Maar als ik bovenaan blijf staan, kan ik er misschien wel een doel van maken."

Parijs-Roubaix

Boonen kijkt nu vooral vooruit naar zondag. "Roubaix was en is een doel op zich. Voor zondag had ik ook al bijna alles gewonnen, dat de Ronde daar nu bijkomt, verandert dus niets", aldus Boonen. "De koerssituatie zal zondag wel anders zijn. Daar hebben we onszelf wat ingeduwd na de Ronde. Nu zal echt iedereen naar ons kijken, maar als één ploeg dat aankan, dan is dat mijn ploeg."

Voor de Helleklassieker wacht eerst nog de Scheldeprijs, woensdag. Hoofddoel van Boonen daar is de ploeg helpen. "Voor mij staat alles in het teken van Roubaix. Francesco Chicchi krijgt bij ons in Schoten zijn kans, ik wil de ploeg een handje toesteken."

Een week na Parijs-Roubaix staat ook nog de Amstel Gold Race op de drukke kalender van Tom Boonen. "Die wedstrijd moet me zeker ook liggen, maar daar komen een pak nieuwe mannen in koers die de kleine rondes in de benen hebben. Ik zal dan al zoveel kilometers achter de kiezen hebben en wil er in de eerste plaats iets terug doen voor de ploeg."

Een opgemerkte gast op de persconferentie was Tjorven Cleenewerck. De 11-jarige jongen haalde alle kranten met de foto waarop hij geknield Boonens zege in de Ronde vierde.

Lees ook: Jonge fan ontmoet Tom Boonen

Meer over Ronde van Vlaanderen

Aangeboden door onze partners