De Cauwer: "Tijd voor succesvolle lange vlucht?"

Print
De Cauwer: "Tijd voor succesvolle lange vlucht?"

De Cauwer: Tijd voor succesvolle lange vlucht?

Elk weekend blikt wielercommentator en ex-ploegleider José De Cauwer vooruit op de klassiekers. Wat verwacht hij van de Ronde van Vlaanderen deze zondag?

"Begin deze week verkende ik de finale van het vernieuwde parcours. Indrukwekkend", schrijft De Cauwer in zijn column. "Een soort arena waar de renners worden in gejaagd. Tussen hagen van mensen fietsen ze zondag, op dat veel compactere parcours. Net als tijdens de topcrossen van de voorbije winter."

"Tot vorige week leefde bij mij het idee dat alleen Boonen en Cancellara in aanmerking komen voor de winst. Maar daar komen nu Chavanel en nog wat jongens bij die roet in het eten kunnen gooien. Veel roet. Als ik nog ploegleider was, gaf ik mijn sterke jongens van de tweede rij de opdracht anticiperend te koersen. Ballan, Van Avermaet, Hoste, Terpstra, die gasten. "

"Het is lang geleden dat een vroege ontsnapping tot het einde droeg, maar hoe langer dat is geleden hoe dichterbij die mogelijkheid komt. Zondag komen we misschien al op dat punt."

JOSE

De hele 'Kijk van De Cauwer' over de Ronde leest u morgen in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Foto Belga