Vanwalleghem: "Was bang om me opnieuw te blesseren"

Aagje Vanwalleghem zet met onmiddellijke ingang een punt achter haar turncarrière. De 24-jarige West-Vlaamse past dus voor het EK begin mei in Brussel en doet geen gooi meer naar kwalificatie voor de Olympische Spelen. "Vorige maandag toen ik op de balk stond, vroeg ik me af: 'wat sta ik hier eigenlijk te doen?'", vertelde ze woensdag op een persconferentie in Paal.

jatimmermans

"Al sinds het WK in Tokio vorig jaar dacht ik erover na om te stoppen. Ik had echter het gevoel dat ik dan het team in de steek zou laten en deed toch door", vertelde Vanwalleghem.

Lees ook: Aagje Vanwalleghem stopt met turnen

Een combinatie van fysieke en mentale problemen deed haar nu toch de knoop doorhakken. "Ik recupereerde steeds moeilijker en had op training altijd last. Steeds vaker ging ik nadenken of het dat wel waard was. Bovendien wou ik ook mijn toekomst niet hypothekeren door een nieuwe blessure."

Sinds ze in 2005 een eerste keer door haar knie ging, zit de schrik er goed in bij de Wevelgemse met Braziliaanse roots. "Ik was echt bang om me opnieuw te blesseren, en dan te moeten stoppen in mineur." De fysieke problemen maakte het mentaal ook steeds lastiger. "Je moet elke dag 6 uur voluit gaan, dat kon ik niet meer opbrengen. Vorige maandag op de balk vroeg ik me af: 'wat sta ik hier te doen?'. Ik heb toen mijn beslissing genomen en heb er nog geen seconde spijt van gehad."

Foto AFP

Meer over Aagje Vanwalleghem