Burgemeester laat foutparkeren 's nachts toe

Het wordt in grotere steden almaar moeilijker voor de gewone burger om een plaats te vinden om de wagen 's nachts te laten staan. De burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Jean Demannez (PS) heeft daarom een oplossing bedacht voor de inwoners van de Brusselse gemeente: parkeer uw wagen tussen 19 uur en 7 uur gewoon op het fiets- of voetpad.

fvranckx

"Foutparkeren doen ze hier sowieso, want er zijn hier 1.500 auto's meer dan er parkeerplaatsen te vinden zijn", licht burgemeester Demannez de (gunst)maatregel toe in Het Nieuwsblad. "'s Nachts is hier amper verkeer, ik heb een innovatieve oplossing gevonden waartegen de politie nog niet protesteerde."

De "wereldprimeur" wordt momenteel nog maar getest in enkele wijken maar de burgemeester wil het zo snel mogelijk uitbreiden naar de rest van de gemeente.

Brigitte Grouwels (CD&V), Brussels minister van Mobiliteit, en de Fietsersbond hebben het initiatief al afgeschoten. Groen-gemeenteraadslid Frederic Roekens stelt dan weer voor om parkeerplaatsen in 's nachts leegstaande kantoorgebouwen te beschikking te stellen van de burgers van Sint-Joost-ten-Node.

Archieffoto AS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer