Nederlandse (83) licht 8 rijke Vlaamse mannen op

Een 83-jarige Nederlandse vrouw die zich in krantenadvertenties uitgaf voor een klassedame op zoek naar een vaste relatie, heeft zeker acht Vlaamse mannen gepluimd. Zo troggelde ze Jean V., een 79-jarige weduwnaar uit het Antwerpse Bonheiden, bijna 123.000 euro af.

fvranckx

“Op een dag moest ze bij een juwelier in Antwerpen een bestelling ophalen. Plots besefte ze dat ze haar betaalkaart vergeten was. Dus vroeg ze mij om het bedrag voor te schieten met mijn kredietkaart. Ik heb het geld nooit teruggekregen”, zegt Jean V. in Gazet van Antwerpen.

Astrid J. maakte de man ook wijs dat ze aanspraak maakte op een belangrijke erfenis in Zwitserland. Maar ze moest eerst dossiers- en advocatenkosten betalen en had daar het geld niet voor. Jean V. ondertekende een formulier waardoor hij haar het geld voorschoot.

In totaal troggelde Astrid J. de man een kleine 123.000 euro af. Toen Jean V. op een dag ontdekte dat Astrid J. contactadvertenties bleef plaatsen, sprak hij haar daar over aan. Ze verbrak onmiddellijk het contact.

Veroordeling

Het gerecht heeft weet van zeker acht gevallen van oplichting. Maar slechts twee slachtoffers dienden een klacht met burgerlijke partijstelling in: Jean V. en een Antwerpse juwelier aan wie ze enkele dure juwelen ontfutselde.

De correctionele rechtbank van Brugge veroordeelde Astrid J. en haar inwonende dochter Joan (43) donderdag tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar en een geldboete. Ze moet haar slachtoffers ook vergoeden. Maar ze beweert dat ze geen geld heeft.

TG

Meer over Bonheiden