Dader kende slachtoffer aanrijding in Rijkevorsel

Vreselijk drama in de nacht van zondag op maandag in Rijkevorsel. Een 25-jarige dronken man uit Merksplas maaide met zijn wagen een 17-jarige dorpsgenoot van de baan en liet hem voor dood achter in de gracht. Nu blijkt dat Nick Vermeiren geen onbekende was voor doodrijder Ben V. geen onbekende. Ze kwamen dikwijls in hetzelfde café in Zondereigen. Ze woonden vroeger ook een tijdje in elkaars buurt.

jrosquin

Nick Vermeiren en doodrijder Ben V. bezochten geregeld café Schuttershof in Zondereigen, een deelgemeente van Baarle-Hertog op de grens met Merksplas. Beiden deelden met carnavalvieren blijkbaar ook een hobby. "Ben en Nick kwamen hier regelmatig over de vloer", zucht cafébaas Gunter. “Ze kenden elkaar zeker, maar niet om te zeggen dat het dikke vrienden waren.”

Families kenden elkaar

Een kennis van beide families is zwaar aangedaan. “De ouders van Ben hebben vele jaren geleden al eens een zoon verloren in een verkeersongeval (politie en burgemeester wilden dit niet bevestigen, red.) en nu komt daar dit nog eens bij. Eerst dus een slachtoffer van een ongeval en nu ook nog eens een dader”, aldus de vrouw.

“Het is erg. Zeker voor de ouders van Nick, maar ook voor de ouders van Ben. Niemand wil dat zijn of haar zoon zoiets meemaakt. Bovendien zijn beide families geen onbekenden voor elkaar. Ze woonden vroeger bij elkaar in de buurt op de grens met Zondereigen, maar daarna is de familie van Nick naar het centrum van Merksplas verhuisd.”

Ben V. zal vermoedelijk vrijdag voor de raadkamer in Turnhout verschijnen, tenzij de onderzoeksrechter beslist om hem eerder onder voorwaarden vrij te laten.

VTT

Foto: BDD De plek waar Nick de gracht werd ingereden

Meer over Rijkevorsel